Cristian Sirbulescu

Am avut ocazia să experimentez o pereche de ochelari VR de la Oculus pentru 6 luni. Mă aflam în Germania în momentul în care mi-a venit această idee, Buzău play. Am descărcat aplicația Gravity Sketch, o aplicație de design 3D și am început să construiesc ce îmi venea în minte la acel moment. Am început să reproduc mobilierul stradal de pe str. Cuza Vodă din Buzău și adăugând câteva îmbunătățiri de imagistică, cum ar fi, panouri pe LED.

Ulterior mi-am dat seama că pot reproduce întreg centru al municipiului Buzău, și asta am făcut. Cu ajutorul unor imagini reprezentative am reușit în câteva ore să construiesc cu ajutorul ochelarilor VR clădirile aferente din centrul orașului.

Primăria municipiului Buzău.

Magazinul Dacia

Hotelul Pietroasa

Cinema Dacia

Blocurile din zonă

Platoul Dacia

Ulterior am început să îmi dau frâu liber imaginației și să implementez în proiect tot ce mi-aș fi dorit să văd în centrul orașului. Așa a luat naștere Buzău Play, ca un loc de joacă la scară reală.

Tot ceea ce vedeți în culoare sunt panouri pe LED cu inserție de Glow in the dark, acestea se alimentează pe timp de zi iar seara luminează.

Toate elementele decorative de pe clădirea primăriei municipiului Buzău sunt reproduse și aplicate peste cele vechi, dând acestei clădiri un aspect futuristic și în același timp păstrând originalitatea fațadei. Pe timpul sărbătorilor, pot fi aplicate mai multe elemente, puteți vedea și în imagine, fesul lui Moș Crăciun.

Platoul Dacia, de asemenea, panouri luminoase pe LED. Bordurile, trecerile de pietoni, trotuarele, toate sunt pe LED.

Magazinul Dacia (Cartoon Network) este o clădire plină cu locuri de joacă pentru copii.

Cinema Dacia (Netflix) după părerea mea, cred că acesta este viitorul cinematografelor.

Tot în această zonă putem găsi: restaurante de tip Fast-food.

Racheta SpaceX : o clădire în formă de rachetă unde te poți urca și admira tot centrul orașului.

Acest proiect poate dezvolta orașul și îl poate face cunoscut la nivel internațional, Buzăul poate deveni una dintre cele mai importante atracții turistice din Europa.

Tot pe platoul Dacia putem găsi o scenă permanentă, dotată cu toate echipamentele necesare pentru a se desfășura evenimente muzicale, spectacole, prezentări etc.

Eu sper ca acest proiect să fie recunoscut și înțeles de către cei care au puterea de a demara o astfel de lucrare, și să fie adus la viață.

Vă mulțumesc.

Cristian Sirbulescu.